ua en ru

Французька Total SA має намір стати єдиним власником нафтохімічної Fina Antwerp Olefin

Французька нафтова компанія Total SA через дочірню компанію PetroFina SA підписала угоду про покупку акцій 35% акцій нафтохімічної компанії Fina Antwerp Olefin, що належать американській ExxonMobil. Про це повідомляється в прес-релізі французької компанії.
Компанія Fina Antwerp Olefin, заснована в Антверпені в 1951 р., є спільним підприємством (СП) Total і ExxonMobil. Зараз Total володіє 65% акцій кампанії. Таким чином, після закінчення операції Total стане єдиним акціонером бельгійського підприємства. Угода повинна бути попередньо схвалена європейськими антимонопольними органами.
Сума угоди не розголошується.
Придбання Fina Antwerp Olefin відкриє перед Total можливості для зміцнення конкурентоспроможності, а також для продовження процесу інтеграції, який грає ключову роль у бізнес стратегії французької компанії.
Fina Antwerp Olefin є другим найбільшим європейським заводом з виробництва основних нафтохімічних сполук - етилену, пропілену, бензолу. Продукція бельгійського підприємства широко використовується нафтовими компаніями, зокрема, для виробництва полімерів.
Total є п'ятою за величиною в світі вертикально інтегрованою нафтовою компанією. Компанія веде виробничий і збутовий бізнес більш ніж в 130 країнах. Штат концерну - 93 тис. чоловік. Чистий прибуток французького нафтогазового гіганта Total SA за 9 місяців 2011 р. порівняно з аналогічним періодом роком раніше зріс на 17% - до 10 млрд євро.