ua en ru

Французька Schneider Electric домовилася про купівлю Invensys за 4 млрд євро

Французький виробник електротехнічного обладнання Schneider Electric SA домовився про купівлю британської Invensys Plc., випускає в тому числі програмне забезпечення для лондонського метро, в рамках комбінованої угоди - грошовими коштами та шляхом обміну акціями. Сума угоди становить 3,4 млрд фунтів стерлінгів (4 млрд євро). Оферта Schneider Electric являє собою 14-процентну премію до ціни акції Invensys на закритті торгів 11 липня 2013 р., повідомила прес-служба Schneider Electric.

За умовами пропозиції, акціонери Invensys отримають частину суми грошовими коштами і частина - акціями з можливістю пізніше змінити співвідношення грошової і "акційною" частин.

Згідно з повідомленням Schneider, угода дозволить досягти істотного синергетичного ефекту, який можна оцінити в 400 млн євро в рік до 2018 р. Купівля Invensys дозволить Schneider розширити лінійку пропозицій програмного забезпечення і устаткування для автоматизації. Дана угода є для Schneider найбільшою покупкою з моменту придбання American Power Conversion Corp. у 2006 р. Тоді сума угоди склала 6,1 млрд дол.

Раніше британські ЗМІ повідомляли про можливий інтерес до Invensys з боку американської General Electric Co. Нагадаємо, 17 липня акції британського концерну Invensys впали в ціні на 1,5%. Для одного з провідних виробників засобів автоматизації, систем керування та безпеки це найбільш різке зниження котирувань з 24 червня ц.р. Консалтингове агентство Makor Capital спростувало чутки про те, що компанія General Electric може претендувати на Invensys, заявивши, що не очікує більш великих пропозицій про покупку бізнесу Invensys порівняно з офертою Schneider Electric.

Invensys розробляє автоматизовані системи управління технологічними процесами, виробляє засоби промислової автоматизації, системи контролю в енергетиці, системи керування для побутової техніки.