ua en ru

Французька прокуратура почала розслідування у відношенні найближчого соратника Макрона

Французька прокуратура почала розслідування у відношенні найближчого соратника Макрона Фото: Рішар Ферран та Еммануель Макрон

Напередодні глава Франції виступив на підтримку Феррана

У Франції прокуратура почала попереднє розслідування у відношенні найближчого соратника Еммануеля Макрона - міністра територіального планування Рішара Феррана, передає Deutsche Welle.

Так, прокуратура Бреста повідомляє, що розслідування проводиться на підставі повідомлень низки ЗМІ про ймовірні фінансові порушення.

Відзначається, що звинувачення проти Феррана стосуються подій шестирічної давності, коли він очолював один з фондів охорони здоров'я та виявився замішаним у сумнівну угоду в сфері нерухомості. Цей скандал вже протягом багатьох днів ускладнює роботу уряду нового президента Франції Макрона.

Зазначено, що напередодні глава Франції виступив на підтримку Феррана, який ще недавно керував його передвиборним штабом. Сам Ферран заперечує факт будь-яких порушень і відмовляється йти у відставку.

Однак, як свідчать дані соціологічного проса, оприлюднені 31 травня, його відставки вимагають 70% французів.

Нагадаємо, в кінці березня міністр внутрішніх справ Франції Брюно Ле Ру подав у відставку через скандал з працевлаштуванням його дочок в якості помічниць у Національному парламенті.