ua en ru

Глава МВС Франції пішов у відставку через скандал з працевлаштуванням дочок

Глава МВС Франції пішов у відставку через скандал з працевлаштуванням дочок Фото: міністр внутрішніх справ Франції Брюно Ле Ру подав у відставку

Прокуратура Франції розпочала попереднє розслідування у справі про працевлаштування дочок міністра

Міністр внутрішніх справ Франції Брюно Ле Ру подав у відставку через скандал з працевлаштуванням його дочок в якості помічниць в Національному парламенті. Про це повідомляє DW.

Також у вівторок, 21 березня, президент Франції Франсуа Олланд у вівторок прийняв відставку Ле Ру. Новим главою МВС Франції став держсекретар у справах зовнішньої торгівлі Маттіас Фекл

Як повідомляється, Брюно Ле Ру очолював міністерство внутрішніх справ протягом трьох з половиною місяців.

До заяви Ле Ру про відставку, прокуратура Франції розпочала попереднє розслідування у справі про працевлаштування дочок екс-міністра. Дочки, 15 і 16 років, кілька разів були короткостроково прийняті на роботу в якості парламентських помічниць батька.

Запрошення родичів на роботу в Національні збори Франції не є протизаконним. Проте журналісти програми Quotidien повідомили, що під час роботи помічницею парламентарія (згідно з укладеним контрактом) одна з дочок Ле Ру протягом літа 2013 року також стажувалася в Yves Le Rocher.

Дочки Ле Ру працювали помічницями екс-міністра з 2009 року по 2016 рік. За цей час одна з його дочок отримала 14 контрактів, друга - 10. На двох вони заробили приблизно 55 тис. євро, повідомляють французькі ЗМІ.

Нагадаємо, у Франції почали розслідування щодо кандидата в президенти Макрона.