ua en ru

Французів закликали ставати резервістами МВС

Французів закликали ставати резервістами МВС Фото: у Франції закликають записуватися в резерв поліції

Міністр МВС Франції повідомив, що набрані в рамках кампанії волонтери будуть нести службу під час відпусток основних резервістів

Глава Міністерства внутрішніх справ Франції Бернар Казнєв закликав "всіх французьких патріотів" ставати резервістами для посилення заходів безпеки після теракту в Ніцці, що забрав життя 84 осіб. Про це повідомляє BBC.

Міністр внутрішніх справ підтвердив раніше анонсований президентом країни Франсуа Олландом призов на службу нині існуючого оперативного резерву, який налічує 12 тис. осіб.


Казнєв підкреслив, що резерву потрібно поповнення.

За його словами, набрані в рамках оголошеної кампанії волонтери будуть нести службу тільки влітку, коли основні резервісти йдуть у відпустки.

Вступити в резерв можуть як громадяни, які проходили військову службу, так і ті, хто не служив в силових структурах.

До добровольців пред'являються такі вимоги: вік від 17 до 30 років, відповідна фізична і психологічна підготовка, здатність пройти військові збори.

Повідомляється, що зараз резерв на дві третини формується із службовців жандармерії і на третину - з поліцейських офіцерів.

Нагадаємо, в Ніцці вночі 14 липня 2016 року вантажівка врізалася в натовп людей на набережній під час святкування Дня взяття Бастилії, в результаті чого загинули 84 людини, понад 300 отримали поранення.