ua en ru

Франція вважає, що Росія зацікавлена в політичному рішенні в Сирії

Франція вважає, що Росія зацікавлена в політичному рішенні в Сирії Фото: Жан-Ів Ле Дайан (flickr.com.Ecole.polytechnique)

Жан-Ів Ле Дріан вважає, що Росія не хоче "застрягти" в Сирії, як в Афганістані

Російська Федерація (РФ) зацікавлена в політичному рішенні в Сирії, так як Росія не хоче "застрягти" в країні, як в Афганістані. Про це заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан, передає InterFrance.

Говорячи про підготовку Росією антитерористичної операції в регіоні Ідліб, контрольованому джихадистами, повстанцями і турецькими силами, міністр зазначив, що "слід уникати гуманітарної драми, яка у будь-якому випадку завдасть шкоди репутації Росії і Туреччині".

Він також зазначив, що Франція веде переговори з Росією, Туреччиною і Іраном з метою змусити їх чинити тиск на президента Башара Асада.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Пентагоні відреагували на заяву Міноборони РФ про те, що США нарощують кількість носіїв крилатих ракет на Близькому Сході.

Представник Пентагону Ерік Пейхон заявив, що Росії повідомлення про нарощування військової присутності США в Східному Середземномор'ї є не більш ніж пропагандою.

Також повідомлялося, що Організація Об'єднаних Націй закликала Росію, Іран і Туреччину в четвер запобігти битву в сирійській провінції Ідліб, яка зачепить мільйони мирних жителів, і в ході якої обидві сторони можуть використовувати хлор в якості хімічної зброї.