ua en ru

Франція ухвалила тюремне ув’язнення для нелегальних мігрантів

Франція ухвалила тюремне ув’язнення для нелегальних мігрантів Фото: парламент Франції (assemblee-nationale.fr)

Імміграційний закон прийнято в першому читанні

У Національній асамблеї Франції (нижній палаті парламенту) депутати ухвалили новий імміграційний закон, котрим посилюються правила надання притулку для іноземців. Зокрема, за незаконний в'їзд на територію Франції запроваджується ув’язнення терміном на один рік, передає Le Figaro.

Також законом подвоєно час, протягом якого можуть бути затримані нелегальні мігранти. Якщо раніше іноземців, котрі очікують вислання, могли утримувати під вартою 45 днів, то тепер це буде 90 днів. Цікаво, що французький уряд планував продовжити цей період до 135 днів.

Крім того, терміни подання заяв щодо надання притулку скорочуються. Законопроектом також пропонується утримувати під вартою неповнолітніх іноземців разом з їхніми сім'ями. Проте, французький уряд пообіцяв створити окрему робочу групу, яка має скоригувати цей пункт.

Цей документ запропонувала до розгляду партія Еммануеля Макрона "Вперед, республіко!" фракції LaREM. Депутати заявляють, що законопроект має на меті прискорити процес подання заяв щодо надання притулку.

Законопроект спонукав до бурхливих дебатів у французькому парламенті, які врешті тривали протягом всієї суботи та неділі. Врешті, документ прийняли - "за" було віддано 228 голосів, "проти" проголосувало 139 депутатів, утрималися 24 депутати.

Також відомо, що депутат Жан-Мішель Клеман, котрий входить до партії Макрона, проголосував проти законопроекту та оголосив після цього, що покидає групу LaREM.

Тепер законопроект передадуть до верхньої палати парламенту. Планується, що його розгляд відбудеться у червні цього року.

Нагадаємо, Німеччина заявила, що готова прийняти ще 10 тисяч біженців.