ua en ru

Франція стурбована мілітаризацією окупованого Криму

Франція стурбована мілітаризацією окупованого Криму Фото: Франція стурбована мілітаризацією Криму

Також у МЗС Франції викликає побоювання погіршення ситуації у сфері прав людини

Франція стурбована мілітаризацією окупованого Росією Криму і погіршенням ситуації в області прав людини. Про це йдеться в заяві представника Міністерства закордонних справ Франції, зробленій на брифінгу 21 березня 2017 року.

"Три роки після незаконної анексії Криму з боку Російської Федерації, Франція лишається твердо відданою повному відновленню суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - йдеться в заяві.

Також на думку МЗС Франції, перегляд кордонів суперечить міжнародному праву і "становить пряму загрозу міжнародній безпеці, спричиняє серйозні наслідки для міжнародного порядку, який стоїть на захисті єдності та суверенітету всіх держав.".

Повідомляється, що Франція також стурбована ситуацією у сфері прав людини у Криму.

"Франція занепокоєна мілітаризацією півострова та погіршенням ситуації в сфері прав людини, від якого потерпають, зокрема, кримські татари", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро у телефонній розмові з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим засудив дії самопроголошених "Донецької/Луганської народних республік", в тому числі експропріацію українських підприємств на Донбасі.