ua en ru

Франція може призупинити дію Шенгенських угод через наплив біженців

Франція розглядає можливість призупинити дію Шенгенських угод через наплив біженців з Тунісу і Лівії. Про це повідомляють французькі ЗМІ з посиланням на джерело в Адміністрації французького Президента, передає BBC.
Близько 22 тис. тунісців вже прибули на територію Італії, з якою більшість з них має намір перебратися до Франції, де проживає велика туніська діаспора.
Відзначимо, 17 квітня французькі власті блокували потяги, що слідували з італійського міста Вентімілья до Франції, на яких збиралися перетнути кордон прибули з Тунісу емігранти і європейські правозахисники. Незабаром заборона була знята, і тунісці, яким Рим видав тимчасові види на проживання, продовжили перетинати французький кордон.
Шенгенським кодексом про кордонах передбачається можливість проведення поліцією нерегулярних перевірок на кордонах країн ЄС - учасниць угоди. Також національною владою може вводитися митний контроль на кордонах між членами ЄС на період не більше 30 днів у разі наявності загрози внутрішньої безпеки.