ua en ru

Франція і Китай підписали контракти на суму 22,7 млрд дол

Глава Китаю Ху Цзіньтао і президент Франції Ніколя Саркозі підписали контракти на 16 млрд євро (22,7 млрд дол.) на користь таких компаній як Airbus SAS, Areva SA, Total SA і Alcatel-Lucent SA, повідомляє Bloomberg.

Угоди були підписані вчора, коли Х.Цзіньтао прибув з триденним державним візитом до Франції. Китайський міністр коммерції Чень Демінь і міністр фінансів Франції Крістін Лагард зустрінуться сьогодні у штаб-квартирі МЕДЕФ для підписання контрактів.

На офіційному обіді вчора ввечері в Єлисейському палаці в Парижі, лідери підкреслили своє бажання розширити торговельні зв'язки. "Кожен рік, необхідно створювати більше 7 млн робочих місць для молодих спеціалістів, і ми у Франції також потребуємо надання робочих місць для нашої молоді, сказав Н.Саркозі. Х.Цзіньтао повідомив, що хоче подвоїти обсяг торгівлі між Китаєм і Францією до 80 млрд дол. до 2015 р.

Airbus отримає від цієї угоди близько 14 млрд дол.

China Eastern Airline Co., China Southern Airlines Co., Air China and China Aviation Supplies Holding Co. купили в цілому 50 A320 вузькофюзеляжних літаків, 42 А330 і 10 A350. Половина літаків А320 будуть зібрані в Китаї.