ua en ru

Франція готова завдати удару по Сирії у разі використання хімзброї

Франція готова завдати удару по Сирії у разі використання хімзброї Фото: війна в Сирії (rfsmediaoffice.com)

Росія та її союзники хочуть завершити наступ у Ідлібі до кінця року, заявили в армії Франції

Головнокомандувач армії Франції заявив у четвер, 6 вересня, що його сили готові завдати удари по сирійських цілях, якщо хімічна зброя буде використана в очікуваному урядовому наступі, що має на меті повернути північну провінцію Ідліб. Про це передає Reuters.

За словами головнокомандувача, очікується, що останні осередки ІД у Сирії та Іраку будуть знищені до кінця осені. В армії Франції повідомили, що є ознаки того, що Росія та її союзники хочуть завершити наступ у Ідлібі до кінця року.

"Ми готові завдати ударів, якщо буде застосована хімічна зброя. Вони (удари. - ред.) можуть проводитися на національному рівні, але в наших інтересах зробити це з якомога більшою кількістю партнерів", - сказав глава Збройних сил Франсуа Лекоінтре.

Раніше про таку готовність заявили й Сполучені Штати Америки. США мають інформацію, що президент Сирії Башар Асад може знову задіяти хімічну зброю під час захоплення одного з районів країни, який утримується повстанцями.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Туреччина та Німеччина повідомила РФ про те, що вважає авіаудари по провінції Ідліб помилкою, а можливий захоплення регіону - катастрофою.

Додамо, що Росія відновила авіаудари в Сирії.