ua en ru

Туреччина і Німеччина попередили РФ про можливу катастрофу в Сирії

Туреччина і Німеччина попередили РФ про можливу катастрофу в Сирії Фото: війна в Сирії (rfsmediaoffice.com)

Туреччина і ФРН вважають, що авіаудари по Ідліб можуть призвести до катастрофи

Туреччина повідомила РФ про те, що вважає авіаудари по провінції Ідліб помилкою, а можливий захоплення регіону - катастрофою. Про це повідомляє Anadolu Agancy.

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу повідомив, що в Анкарі засуджують авіаудари по сирійському Ідлібу, які завдала авіація РФ. З його слів, Туреччина після атак РФ повідомила, що вважає атаку на провінцію помилкою.

"Мета атак полягає в тому, щоб захопити Ідліб. Це несе серйозний ризик. Це буде катастрофою в усіх відносинах", - заявив Чавушоглу.

Також він додав, що через захоплення провінції до Туреччини може бігти більше 2 мільйонів чоловік.

Разом з тим, глава МЗС ФРН Хако Маас заявив, що Німеччина поділяє стурбованість Туреччини з приводу розвитку ситуації в провінції.

"Ми також стурбовані цим. Ми говоримо про регіон, ситуація в якому загрожує подіями, які можуть викликати непередбачувану гуманітарну катастрофу. Необхідно допомогти тим, хто біжить з Ідліб", - заявив Маас.

Він додав, що вони обговорили з Туреччиною питання про надання допомоги можливим біженцям.

Глав МЗС ФРН наголосив, що тристоронній саміт, який пройде 7 вересня 2018, має велике значення. Німеччина підтримає Туреччину на майбутньому саміті.

Нагадаємо, Росія відновила авіаудари в Сирії. Російські військові літаки відновили повітряні удари по останньої утримуваної повстанцями провінції Ідліб після 22-денної перерви.