ua en ru

США готові завдати удару по Сирії в разі використання хімзброї

США готові завдати удару по Сирії в разі використання хімзброї Ілюстративне фото (un.org)

Цю заяву було передано владою США російській стороні

Вашингтон попередив Москву, що у разі застосування армією Асада хімічної зброї, по країні буде завдано удар сильніший за попередні. Про це посилаючись на чотири джерела повідомляє Bloomberg.

Дану заяву радник президента США Джон Болтон передав голові Ради безпеки РФ Миколі Патрушеву під час зустрічі в Женеві.

США мають інформацію, що президент Сирії Башар Асад може знову задіяти хімічну зброю під час захоплення одного з районів країни, який утримується повстанцями.

В даний час регулярна армія Сирії збирається захопити провінцію Ідліб, що перебуває під контролем опозиційної влади країни. За даними видавництва - в цьому районі перебувати десятки тисяч бійців, але багато з них були евакуйовані під час припинення вогню.

Також видавництво повідомляє, що два попередніх удари США по Сирії були "швидше символічними". Перший удар був нанесений по авіабазі, а під час другого Трампа вмовили обмежитися невеликою кількістю цілей. Наступного разу влада США не збираються обмежуватися колом цілей.

Нагадаємо, у Сирії при вибуху автомобіля загинув розробник хімічної зброї Асада. Відповідальність за теракт взяла на себе організація, пов'язана з Союзом ісламських терористичних бригад "Тахрір аль-Шама".