ua en ru

Франція і Німеччина виступили проти проведення саміту НАТО в Туреччині, - джерело

Франція і Німеччина виступили проти проведення саміту НАТО в Туреччині, - джерело Фото: в НАТО виступили проти проведення саміту в Туреччині

Проти проведення саміту в Туреччині також висловились Данія, Нідерланди та Канада

Німеччина та Франція виступили проти проведення саміту Північноатлантичного альянсу у 2018 році в Туреччині. Про це повідомило сьогодні видання Die Welt з посиланням на джерела у штаб-квартирі НАТО, передає DW.

"Ми не хочемо підтримувати престиж Туреччини на міжнародному рівні", - сказав газеті один з дипломатів у Брюсселі. За його словами, не повинно виникати враження, що "НАТО підтримує внутрішню політику турецького уряду".

Відзначають, що НАТО відхилило запрошення турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана провести саміт Альянсу у 2018 році в Туреччині. Ініціаторами відмови формально виступили Німеччина та Франція, їх підтримали також Данія, Нідерланди та Канада.

"Зустріч лідерів країн НАТО може відбутись у новій штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі. Остаточне рішення про місце проведення саміту НАТО у 2018 році буде ухвалено наприкінці червня", - відзначають в повідомленні.

Нагадаємо, 27 квітня повідомлялося, що у Туреччині понад 9 тис. поліцейських відсторонили від служби за зв'язки з Гюленом.