ua en ru

Франція і Британія закликають організувати повітряну гумдопомогу районам Сирії, що перебувають в облозі

Франція і Британія закликають організувати повітряну гумдопомогу районам Сирії, що перебувають в облозі Фото: Франція і Велика Британія закликають організувати гумпомощь обложеним містам в Сирії

Міністр закордонних справ Великої Британії закликав Росію та Іран посприяти у гарантуванні безпечної повітряної доставки гуманітарних вантажів

Франція і Велика Британія закликали ООН розпочати доставку гуманітарної допомоги в сирійські райони, що перебувають в облозі, по повітрю. Про це повідомляє BBC.

У минулому місяці, Міжнародна група підтримки Сирії (ISSG) встановила крайній термін 1 червня для розподілу термінових гуманітарних поставок.

Тим не менш, лише невелика кількість допомоги була доставлена в середу, 1 червня, з допомогою гуманітарного конвою в місто Дарайя біля Дамаска.


Повідомляється, що Рада безпеки ООН у п'ятницю, 3 червня, проведе засідання, щоб обговорити повітряну доставку вантажів в обложені регіони.

Міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Хеммонд заявив, що сирійський уряд не надав того широкого гуманітарного доступу, до якого закликало міжнародне співтовариство.

"Повітряна доставка є складною, дорогою і ризикованою, тепер вона стала останнім засобом для полегшення страждання людей у багатьох районах у облозі", - зазначив він.

Хеммонд закликав Росію та Іран, які підтримують сирійський уряд, скористатися своїм впливом для гарантування безпечної повітряної доставки гуманітарних вантажів.

Нагадаємо, конвой з гуманітарною допомогою в середу, 1 червня, увійшов в населений пункт Дарайя, розташований на південному заході біля сирійської столиці Дамаска. Його прибуття стало першою з 2012 року доставкою гуманітарної допомоги в обложене місто.