ua en ru

Франція заарештувала активи космічних підприємств РФ на 700 млн доларів

Франція заарештувала активи космічних підприємств РФ на 700 млн доларів Фото: російська держкорпорація "Роскосмос"

Активи "Роскосмосу" " і підприємства "Космічна зв'язок" арештовані у справі ЮКОСа

Російські державні активи, заарештовані у Франції по справі ЮКОСа, включають 400 млн доларів, що підлягають сплаті супутниковим оператором Eutelsat на адресу ФГУП "Космічна зв'язок", і 300 млн доларів, які компанія Arianespace повинна заплатити "Роскосмосу". Про це повідомляється в американському юридичному журналі The American Lawyer.

За даними видання, в першому випадку мова йде про плату за надання російського супутникового ресурсу, а в другому — за поставку російських ракет-носіїв.


Представник GML (володіє компаніями Hulley Enterprises і Yukos Універсальний, які відсудили у Росії 50 млрд доларів) підтвердив РБК, що арешти стосуються дебіторської заборгованості Eutelsat перед "Космічної зв'язком" за використання супутникової ємності російського ФГУПа, а також дебіторської заборгованості Arianespace перед "Роскосмосом" за постачання і обслуговування ракет "Союз". Він не підтвердив цифри в 300 млн доларів і 400 млн доларів, сказавши тільки, що загальна сума арештованих у Франції російських активів становить приблизно 1 млрд доларів.

Нагадаємо, в кінці лютого колишні мажоритарні акціонери ЮКОСа, добиваються стягнення з Росії 50 млрд доларів за рішенням третейського суду в Гаазі, назвали вартість російського майна, арештованого у Франції в рахунок боргу. Вони оцінюють її в 1 млрд євро.