ua en ru

У Франції жінкам, що планували теракти в Парижі, пред'явили звинувачення

У Франції жінкам, що планували теракти в Парижі, пред'явили звинувачення Фото: жінкам, що планували теракти в Парижі, пред'явили звинувачення

Трьом жінкам пред'явлені звинувачення

Пред'явлені звинувачення трьом жінкам, які підозрюються у плануванні підриву автомобіля з газовими балонами в Парижі. Про це повідомляє AFP.

Раніше французькі поліцейські виявили на парковці неподалік від Собору Паризької Богоматері автомобіль, миготливий аварійними вогнями, без номерів. У салоні машини знаходився один порожній газовий балон, а в багажнику лежали ще шість повних. Також в автомобілі були виявлені документи на арабській мові.

Як наголошується, затримані жінки також підозрюються в тому, що вони планували здійснити атаку на залізничну станцію в паризькому регіоні або на поліцейську дільницю.

Відзначимо, 29-річна Орнелла Гіллігман в ході допиту зізналася в намірі здійснити підрив замінованого автомобіля біля основи Ейфелевої вежі, яка за її словами, є хорошою мішенню для такого теракту.

Нагадаємо, 8 вересня французька поліція затримала близько Парижа трьох підозрюваних у тероризмі жінок після того, як поруч із собором Нотр-Дам у Парижі був знайдений автомобіль з газовими балонами.