ua en ru

Затримані у Франції жінки планували теракт біля Ейфелевої вежі

Затримані у Франції жінки планували теракт біля Ейфелевої вежі Фото: підозрювані в тероризмі жінки планували теракт біля Ейфелевої вежі

Обвинувачена у тероризмі Орнелла Гіллігман перебувала у базі даних поліції осіб, схильних до радикального ісламізму

Три жінки, затримані у Франції 8 вересня за підозрою у спробі організації вибуху біля собору Нотр-Дам у Парижі, планували також здійснити теракт біля Ейфелевої вежі. Про це повідомили джерела в слідчих колах, передає місцеве видання Journal du Dimanche.

Як повідомила газета, 29-річна Орнелла Гіллігман під час допиту зізналася в намірі здійснити підрив замінованого автомобіля біля Ейфелевої вежі, яка за її словами, є хорошою мішенню для такого теракту.

Уточнюється, що її свідчення ще будуть звірятися зі свідченнями двох інших затриманих жінок.

Також повідомляється, що "Гіллігман дала багато свідчень, які під час допиту іноді значно змінювалися нею".

Згідно з показами Гіллігман, після невдалого теракту біля собору Нотр-Дам вона мала намір переїхати в Марсель і залишила місто Монтаржі разом зі своїм співмешканцем і трьома дітьми. Вони були затримані по дорозі в районі міста Оранж спецпідрозділом жандармерії із боротьби з тероризмом.

Як повідомив прокурор Парижу Франсуа Моленс, Гіллігман перебувала у базі даних поліції на осіб, схильних до радикального ісламізму.

За деякими даними, група планувала також вибух на паризькому Ліонському вокзалі.

Нагадаємо, 8 вересня французька поліція затримала біля Парижу трьох підозрюваних у тероризмі жінок після того, як поруч із собором Нотр-Дам у Парижі був знайдений автомобіль з газовими балонами.

Одній із затриманих висунули звинувачення в замаху на вбивство.