ua en ru

У Франції винесли вирок братові "тулузького терориста"

У Франції винесли вирок братові "тулузького терориста" Фото: суд (tomenko.ua)

Теракт у Тулузі стався у 2012 році

У Франції винесли вирок братові "тулузького терориста" Мохаммеда Мера - Абделькадеру Мера. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У 2012 році Мохаммед Мера вбив трьох французьких військових і напав на учнів єврейської школи Оцар-Ха-Тора в Тулузі, у результаті чого загинули троє дітей і вчитель. Нападник був убитий під час штурму його квартири силами спецназу.

Сьогодні, 3 листопада, суд присяжних засудив його брата, Абделькадера Мера, до 20 років ув'язнення, визнавши його винним у пособництві тероризму, але не в причетності до вбивств.

Незважаючи на відсутність речових доказів причетності Абделькадера до вбивств, скоєних Мохаммедом, прокуратура вимагала для обвинуваченого довічного ув'язнення.

Сам Мера відмовився визнати свою провину й просити вибачення у жертв. Він також заявив, що не визнає французького правосуддя, а тільки закони Корану.

Нагадаємо, операція по захопленню Мохаммеда Мера проходила протягом майже двох діб у березні 2012 року. Вона супроводжувалася перестрілкою між підозрюваним і правоохоронцями.