ua en ru

У Франції зняли арешт з активів двох космічних підприємств Росії

У Франції зняли арешт з активів двох космічних підприємств Росії Фото: французький суд зняв арешт з активів двох космічних підприємств Росії

У Франції були заморожені активи у 260 тисяч євро

Французький суд зняв арешт з виплати заборгованості французькою компанією Arianespace двом російським космічним підприємствам - Центру експлуатації об'єктів наземної космічної інфраструктури (ЦЕНКІ) та "Науково-виробничого об'єднання імені С. А. Лавочкіна", передає ТАСС.

Повідомляється, що арешти були накладені у січні 2016 року за клопотанням кіпрської компанії Veteran Petroleum, яка є одним з акціонерів ЮКОСа. В результаті у ЦЕНКІ і НВО ім. Лавочкіна у Франції були заморожені активи у 260 тисяч євро, які повинна виплатити Arianespace, що здійснює пуски ракет "Союз-СТ" з космодрому Куру у Французькій Гвіані.

Зазначено, що в минулому році "Роскосмос" попередив, що припинить поставки ракет-носіїв, якщо місцевий господарський суд не прийме рішення про розблокування виплат у сумі 300 млн євро, які належать йому та ряду інших російських компаній з боку Arianespace.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Роскосмос" виграв суд у справі про арешт у Франції активів космічних підприємств РФ.