ua en ru

У Франції стартував другий тур парламентських виборів

У Франції стартував другий тур парламентських виборів Фото: вибори у Франції (колаж РБК-Україна)

Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 за місцевим часом (9:00 за київським часом)

У Франції сьогодні, 18 червня 2017 року, розпочався другий тур виборів у нижню палату парламенту - Національні збори. Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 за місцевим часом (9:00 за київським часом), передає Le Figaro.

Зазначено, що більшість дільниць працюватимуть до 18:00, але дільниці у великих містах закриються лише до 20:00.

Як відомо, найбільше голосів у першому турі парламентських виборів, що пройшов минулої неділі, 11 червня 2017 року, отримав союз партії президента Франції Еммануеля Макрона "Вперед, республіка" та "Демократичного руху" (MDM) - 32,3%.

На другому місці за кількістю голосів правоцентристська партія "Республіканці" з 15,77% голосів, на третьому правопопулістський "Національний фронт" Марін Ле Пен із 13,2%. Четверте місце посіла партія екс-кандидата в президенти Жан-Люка Меланшона "Нескорена Франція" з 11%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідер "Національного фронту" Марін Ле Пен вийшла у другий тур парламентських виборів у Франції. Зокрема Ле Пен офіційно здобула перемогу в першому турі у своєму виборчому окрузі Енен-Бомон на півночі Франції, набравши понад 44% голосів. Водночас разом із нею в другий тур вийшла кандидат від президентської партії "Вперед, Республіка" Анн Роке.