ua en ru

У Франції внаслідок раптової повені загинули 5 осіб

У Франції внаслідок раптової повені загинули 5 осіб Ілюстративне фото (twitter.com/emergenzavvf)

У регіоні Од всього за кілька годин випала місячна кількість опадів

На півдні Франції в результаті раптової повені загинули щонайменше п'ять людей. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Як повідомляється, у регіоні Од, що на півдні Франції, всього за кілька годин випала місячна кількість опадів. Дощі спровокували повінь, про яку влада не встигла попередити населення.

Зазначається, що рятувальники досі не скрізь можуть дістатися до потерпілих.

"У нас є люди, які опинилися на дахах будинків. Доведеться використовувати літаки, щоб евакуювати їх, ми не можемо дістатися до них на човні, враховуючи силу води. Це дуже небезпечно", - зазначив префект регіону.

Серед найбільш постраждалих районів були села Віз-сюр-Орбієль і Вільярдоннел. Там вода піднялася на рівні вікон першого поверху деяких будинків.

Крім того, очікується, що рівень води буде ще підніматися. Тому сьогодні школи в районі Од були зачинені, а жителям рекомендували залишитися вдома.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Британії внаслідок шторму "Каллум" загинули двоє людей. Одна людина загинула внаслідок зсуву в західному Уельсі, а іншу змило хвилею в море в Брайтоні на південному узбережжі Англії.

Крім того, внаслідок тропічного шторму "Леслі", що обвалився на Португалію, постраждали 27 людей. Негода залишила без світла близько 300 тисяч домогосподарств - пошкоджено близько 200 ліній електропередач.