ua en ru

У Франції рекомендували ЗМІ не публікувати витік зі штабу Макрона

У Франції рекомендували ЗМІ не публікувати витік зі штабу Макрона Фото: штаб Еммануеля Макрона побоюється витоку даних

Частина з опублікованих документів можуть бути фальшивими

Комісія з контролю за передвиборними кампаніями президентських виборів Франції рекомендувала національним засобам масової комунікації відмовитися від публікації інформації, що міститься у витоку даних із передвиборного штабу Еммануеля Макрона, опублікованій Wikileaks. Про це йдеться у зверненні на сайті комісії.

Зазначено, що таким чином комісія відреагувала на появу в Інтернеті документів і фотографій, які містилися в електронній пошті штабу кандидата в президенти Франції. Вони були опубліковані Wikileaks у результаті хакерської атаки.

Зокрема в комісії допустили, що частина з опублікованих документів можуть бути фальшивими. Глава комісії закликав національні ЗМІ до відповідальності, "оскільки в небезпеці знаходяться вільне вираження голосів виборців і справжність голосування".

Крім того, в комісії нагадали, що у Франції тривають "дні тиші" перед другим туром президентських виборів. У зв'язку з цим у комісії попросили ЗМІ не публікувати оприлюднені дані, нагадавши про кримінальну відповідальність за поширення неправдивої інформації.

Нагадаємо, в результаті хакерської атаки на штаб Еммануеля Макрона в мережу просочилися сотні тисяч документів із електронного листування його співробітників. У WikiLeaks відзначили, що витік даних може бути використано для "підвищення ворожості" по відношенню до Росії.