ua en ru

У Франції продовжили контроль на кордонах до кінця квітня 2018

У Франції продовжили контроль на кордонах до кінця квітня 2018 Фото: Франція (pixabay.com)

Влада Франції відзначає, що загроза терактів йде, перш за все, від ісламістів

Франція продовжила контроль на кордонах з Німеччиною і іншими країнами до 30 квітня 2018 року у зв'язку із загрозою терористичних актів. Про це повідомляє Deutsche Welle, посилаючись на лист французького уряду, датований 6 жовтня і направлений партнерам по Європейському союзу.

Так, за оцінкою французьких органів безпеки, терористичне угрупування "Ісламська держава" (ІД) не відмовляється від своєї мети планувати з Сирії та Іраку теракти в інших країнах. У документі підкреслюється, що тільки в 2017 році на території Франції було скоєно в цілому п'ять терактів, ще п'ять нападів зірвалося. Крім того, поліції вдалося запобігти 12 терактам.

Влада Франції відзначає, що загроза йде, перш за все, від ісламістів, які вже перебувають у Франції, проте "стратегією терористичних угруповань" залишається перетин кордонів всередині Євросоюзу. У листі підкреслюється, що терористи планують напад на території однієї держави, а здійснюють його на території іншої. Зазначено, що виконавці терактів у Барселоні і Камбрілсі перед їх здійсненням їздили в Бельгію і Францію.

Нагадаємо, раніше уряд Німеччини продовжив прикордонний контроль на кордонах з шенгенськими країнами ще на шість місяців - до травня 2018 року.