ua en ru

У Німеччині продовжили прикордонний контроль з шенгенськими країнами на півроку

У Німеччині продовжили прикордонний контроль з шенгенськими країнами на півроку Фото: Томас де Мезьєр (thomasdemaiziere.de)

Йдеться про германо-австрійський кордон, а також про паспортний контроль авіапасажирів, що прибувають з Греції

Уряд Німеччини продовжив прикордонний контроль на кордонах з шенгенськими країнами ще на шість місяців - до травня 2018 року. Про це повідомив міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр у четвер, 12 жовтня, передає Deutsche Welle.

Зокрема, мова йде про германо-австрійський кордон, а також про паспортний контроль авіапасажирів, що прибувають з Греції.

Міністр пояснив, що рішення пов'язане з терористичною загрозою, що продовжує існувати, недостатнім захистом зовнішніх кордонів Європейського союзу, а також нелегальною міграцією всередині шенгенської зони.

Він зазначив, що кордон з Австрією як і раніше є основною ділянкою нелегальної імміграції до Німеччини, а завданням міністрів внутрішніх справ є реагувати на складну ситуацію, яка зберігається. Мезьєр також послався на велике число нелегалів, які прибувають до Німеччини з Греції повітряним шляхом.

"Повноцінне повернення до Шенгенської зони без контролю на кордонах буде можливим тільки тоді, коли це дозволить ситуація", - підкреслив німецький міністр.

Нагадаємо, в кінці вересня Європейський Союз (ЄС) планував продовжити прикордонний контроль у Шенгенській зоні ще на три роки.