ua en ru

У Франції глядачі підтримали Макрона на дебатах з Ле Пен

У Франції глядачі підтримали Макрона на дебатах з Ле Пен Фото: у Франції віддали перевагу Макрону на дебатах з Ле Пен

Макрону перевагу віддали 63% телеглядачів

Кандидата в президенти Франції від руху "Вперед!" Еммануеля Макрона на теледебатах підтримали 63% телеглядачів, в той час як Ле Пен - 34%. Про це повідомляє BFM TV.

Як повідомляється, телеглядачі підтримали Макрона. За результатами опитування, 3% не змогли відповісти на питання. У дослідженні взяли участь 1314 осіб, відібраних на основі вибірки.

Відкриваючи дебати, Ле Пен заявила, що "обрання Макрона призвело б до соціальних конфліктів і продажу Франції по частинах іноземному капіталу". Суперники виклали протилежні погляди на систему взаємовідносин в Євросоюзі, зокрема, в зоні євро.

Розбіжностями було відзначено і обговорення проблем боротьби з тероризмом. Як підкреслила Ле Пен, тероризм сьогодні є однією з головних проблем, що стоять перед Францією, і в разі обрання президентом, вона негайно приступить до боротьби з цією загрозою.

Макрон заявив про намір зробити в рамках реформи розвідслужб особливий акцент на поліпшенні роботи в кіберпросторі. В разі обрання Макрон запропонує президенту США Дональду Трампу зберегти партнерські відносини.

Ле Пен, в свою чергу заявила про намір налагоджувати стратегічні партнерські відносини з Росією.

Зазначимо, згідно з опитуванням, у другому турі президентських виборів у Франції впевнену перемогу здобуде лідер руху "Вперед!" Еммануель Макрон. Під час другого туру виборів президента Франції готові проголосувати 59% виборців, тоді як за Ле Пен - 41%.

Нагадаємо, латвійський банкір Віліс Дамбиньша був посередником між партією "Національний фронт" кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен і бізнесменами Російської Федерації в отриманні кредиту на французькі вибори.