ua en ru

МЗС Франції звернувся до прокурора через плани ДНР відкрити "представництво" у Марселі

МЗС Франції звернувся до прокурора через плани ДНР відкрити "представництво" у Марселі Фото: МЗС Франції (flickr.com-zagreusfm)

Франція віддана територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів

Міністерство Європи та закордонних справ Франції звернулося до прокурора країни у зв'язку з відкриттям у Марселі 25 вересня так званого "Представницького центру Донецької Народної Республіки". Про це йдеться на сайті посольства Франції в Україні.

"Утворення зареєстровано в статусі громадського об'єднання згідно із Законом 1901 році, що не вимагає попереднього дозволу. Французька влада офіційно не визнає цього об'єднання, яке не має дипломатичного статусу і не може придбати пов'язаних з ним привілеїв та імунітетів", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що "Франція віддана територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і повному відновленню її державного суверенітету", а також "не визнає сепаратистських утворень в окремих районах Донецької і Луганської областей".

"Оскільки мета об'єднання є незаконною, Міністерство Європи та закордонних справ направили відповідну інформацію прокурору Республіки", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, ДНР має намір відкрити свої "представництва" в країнах ЄС.