ua en ru

У Франції голосування про недовіру уряду завершилося провалом

У Франції голосування про недовіру уряду завершилося провалом Фото: конфлікт спровокувала трудова реформа Франсуа Олланда

Вотум про недовіру уряду пройшов успішно всього один раз - в 1962 році

У Франції на тлі конфлікту навколо реформи трудового законодавства голосування про недовіру уряду завершилося провалом. Про це повідомляє DW.

В результаті прийнятий у першому читанні спірний закон про зміну трудового законодавства.


Наголошується, що на підтримку пропозиції про недовіру, внесеного представниками консервативної опозиції, у четвер, 12 травня, висловилися лише 246 депутатів національних зборів - нижньої палати французького парламенту. Це значно менше необхідної абсолютної більшості в 288 голосів.

У разі провалу вотуму пропонований урядом законопроект вважається автоматично прийнятим у першому читанні, що на цей раз сталося. Тепер спірний законопроект з 13 червня буде обговорюватися в Сенаті.

Повідомляється, що президент Франції Франсуа Олланд у боротьбі з рекордним безробіттям у Франції прагне провести реформу трудового законодавства, яка покликана зробити компанії більш гнучкими.

Однак противники планів уряду з числа лівих заявляють, що пропонована реформа надто зорієнтована на потреби бізнесу і обмежує права трудящих.

Нагадаємо, Міністерство енергетики Франції вивчить можливі правові підстави для заборони імпорту зрідженого газу із США.