ua en ru

Franklin Resources в III кварталі 2013 р. викупив євробонди України на 1,4 млрд дол

Templeton Global Bond Fund і Templeton Global Total Return Fund (входять в Franklin Resources) в III кварталі 2013 р. викупив євробонди України на 1,4 млрд дол.

Як повідомляє "РБК-Україна", Templeton Global Bond Fund і Templeton Global Total Return Fund (входять в Franklin Resources) в III кварталі 2013 р. викупив євробонди України на 1,4 млрд дол., пише Bloomberg.

Таким чином, загальний обсяг євробондів України у власності американського фонду збільшився на 6 млрд дол., що становить близько 40% українських цінних паперів, випущених за рубежем.

Розпродаж єврооблігацій України почалася у вересні і активізувалася після призупинення євроінтеграції Україною. За цей час прибутковість бондів України з погашенням в червні зросла до 19%, проти 7,95%, з яким вони були випущені. Це робить їх найгіршими доларовими євробондами в цьому році.

При цьому золотовалютні резерви країни впали до семирічного мінімуму, склавши 20,6 млрд дол. на кінець жовтня.

Нагадаємо, в листопаді повідомлялося, що Franklin Templeton купив на світовому фінансовому ринку державні облігації України на номінальну суму в 5 млрд дол.

Раніше, у початковій фазі фінансової кризи єврозони, заокеанський фонд скупив облігації Ірландії, отримавши в результаті цієї операції великий прибуток після того, як Дубліну була надана допомога з боку Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду (МВФ).

"Ситуація дуже проста: Україна опинилася перед загрозою значною браку готівкових грошей і фондів", - заявив газеті провідний аналітик американського банку Morgan Stanley Паоло Баторі. За його словами, Київ "просто не зможе впоратися із черговою хвилею відтоку капіталу". "Україні потрібна допомога третьої сторони - Росії чи МВФ", - вважає експерт.

Franklin Templeton Investments є однією з найбільших інвестиційних компаній у світі, з активами під управлінням, що перевищують 780 млрд дол., і більш ніж 21 мільйоном портфелів клієнтів. До його структури входить більше 200 інвестфондів у різних країнах світу. Штаб-квартира інвесткомпанії знаходиться в Сан-Матео, штат Каліфорнія.