ua en ru

У Франкфурті-на-Майні німця-ісламіста засудили до 10 років

У Франкфурті-на-Майні німця-ісламіста засудили до 10 років Фото: Німеччина (bka.de)

Як член ІДІЛ німець брав участь у тортурах людини

У Німеччині Вищий суд федеральної землі Гессен засудив до десяти років в'язниці 32-річного ісламіста з німецьким громадянством Абделькаріма Е., якого визнали винним у пособництві у вчиненні військового злочину та участі в терористичній організації. Про це повідомила прес-служба суду у Франкфурті-на-Майні, передає DW.

Наголошується, що в листопаді 2016 року Абделькарім вже був засуджений до 8,5 року позбавлення волі, а зараз суд продовжив термін покарання у зв'язку з новими подробицями справи.

За інформацією видання, засуджений народився у Франкфурті-на-Майні, сповідує іслам і закінчив навчання на секретаря-референта, але останнім часом жив на соціальну допомогу. У нього є три брати і дочка від дівчини на ім’я Ангеліка Х., якою також цікавляться слідчі органи.

Наприкінці 2012 року Абделькарім радикалізувався, приєднавшись до салафітського об'єднанню, яке схилило його до участі у "священній війні" ("джихад"), у результаті чого вирушив у Сирію, де перебував з вересня 2013 року до початку лютого 2014 року.

У листопаді 2013 року він, будучи членом терористичного угруповання "Ісламська держава", брав участь у тортурах взятої в полон людини і зняв їх на свій мобільний телефон, щоб показати своєму "еміру". В лютому 2015 року уродженець Франкфурта-на-Майні повернувся в Німеччину і був узятий під варту.

Нагадаємо, в Чехії поліція затримала радикального ісламіста, який мав намір вчинити теракт на території країни.