ua en ru

Фракції ВР не змогли домовитися про включення в законопроект про декриміналізацію статті, за якою судять Тимошенко,- Єфремов

Фракції ВР не змогли домовитися щодо внесення в законопроект про декриміналізацію економічних злочинів поправок, запропонованих опозицією. Цими поправками пропонується виключити з Кримінального кодексу України статті 365, за якою судять Тимошенко (перевищення влади або службових повноважень, карається позбавленням волі від двох до десяти років). Про це журналістам повідомив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми не домовилися щодо даного питання. Я вже висловлював свою точку зору з приводу того, що опозиція має право вносити свої вимоги при доопрацюванні законопроекту, але неправильно нав'язувати їх в обов'язковому порядку", - підкреслив Єфремов.
Крім того, він зазначив, що при підготовці законопроекту до другого читання можливе внесення змін, які стосуються цієї статті.
Нагадаємо, вчора, 5 жовтня, спікер Верховної Ради Володимир Литвин наголосив на необхідності врахування пропозицій відхилених проектів законів з декриміналізації економічних злочинів посадових осіб під час розгляду президентського проекту закону.
Раніше Президент України Віктор Янукович подав на розгляд парламенту законопроект про декриміналізацію економічних злочинів. Відповідний законопроект зареєстрований у Верховній Раді 27 вересня.