ua en ru

Фракції "Самопоміч" і Радикальної партії відмовляються голосувати за низку законів

Фракції "Самопоміч" і Радикальної партії Олега Ляшка у Верховній Раді України відмовляються голосувати за низку законів. Про це повідомив голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні в порядку денному ми бачимо 12-13 проектів законів, які з'явилися в порядку тільки вчора ввечері... Наша фракція провела роботу до 22:00, проте ми не встигли опрацювати всі проекти законів, які внесені в порядку, навіть такі важливі і необхідні, як цей ("Про відкриті дані")... Ми не будемо голосувати за ці проекти законів. Ми не будемо голосувати таким вульгарним способом", - заявив Березюк.

У свою чергу, голова фракції "Радикальна партія" Олег Ляшко додав:

"Я хочу підтримати нашого колегу Олега Березюка. В парламенті ми повинні дотримуватися регламенту, це наша парламентська Біблія... Ми знаємо, що Володимир Гройсман - найкращий глава парламенту всіх часів і народів, але ми повинні дотримуватися букви і процедури закону", - сказав він.

При цьому спікер Ради Володимир Гройсман нагадав, що проекти законів розглянуті профільними комітетами:

"Порушення процедури розгляду немає... Якщо необхідно більше часу, щоб обговорити його, давайте це зробимо", - сказав він.

Голова комітету з питань свободи слова та інформації Вікторія Сюмар також нагадала, що проект закону був внесений президентом як невідкладний до розгляду, його можна було вивчити на сайті парламенту.

"А комітет рекомендує прийняти його за основу", - сказала Сюмар.