ua en ru

ФПУ просить правоохоронні органи не допустить силового звільнення Будинку спілок

Федерація професійних спілок України (ФПУ) сьогодні, 6 грудня, звернулася до Міністра внутрішніх справ України, Міністра юстиції України і голови Державної виконавчої служби України з проханням не допустити силового примусового звільнення Будинку спілок. Про це повідомила прес-служба ФПУ.

Так, відповідаючи на оприлюднене у ЗМІ генеральним прокурором України повідомлення про наявність судових рішень щодо примусового звільнення усіх зайнятих мітингувальниками приміщень в м. Києві. Федерація профспілок заявляє: "Ще 2 грудня президія ФПУ прийняла рішення тимчасово надати частину своїх приміщень у Будинку спілок (майдан Незалежності, 2) для розміщення, обігріву, медичної допомоги членам профспілок, які беруть участь у мирній акції, та забезпечила роботу їдальні", - йдеться у повідомленні.

Оскільки у ФПУ не володіють інформацією щодо згаданих судових рішень, керівництво Федерації у своїх зверненнях до Міністра юстиції України, Міністра внутрішніх справ України і голови Державної виконавчої Служби України запропонувало вжити всіх можливих заходів щодо недопущення силового примусового звільнення Будинку спілок.