ua en ru

На фото зруйнованої ударом США бази у Сирії знайшли характерні для хімзброї контейнери

На фото зруйнованої ударом США бази у Сирії знайшли характерні для хімзброї контейнери Фото: на фото сирійської авіабази знайшли характерні для хімзброї контейнери

Блоки до контейнерів можуть бути як касетними осколково-фугасними, так і хімічними боєприпасами

На фотографіях сирійської авіабази Шайрат в провінції Хомс, які опублікували російські ЗМІ, помічені контейнери, які можуть бути хімічними боєприпасами. Про це повідомив Михайло Кузнєцов, представник групи Informnapalm, на своїй сторінці в Facebook.

"На фотографіях блоки до контейнерів малогабаритних вантажів (КМВУ), які можуть бути як касетними осколково-фугасними, так і хімічними боєприпасами БКФ-П. У кожній бомбі БКФ-П вміщено 12 касетних елементів з отруйною речовиною зоман (Р-55)", - йдеться в повідомленні.

Так, Кузнєцов порівнює два знімки: фото з авіабази Шайрат, опубліковане в "РИА Новости", і фото зі статті про знищення російського хімічної зброї.

UPD: Наші читачі впізнали на фотографіях блоки до контейнерів малогабаритних вантажів (КМГУ), які можуть бути як кас...

Опубліковано Михайлом Кузнєцовим 7 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв заявив, що президент Сполучених штатів Америки Дональд Трамп готовий боротися з режимом Башара Асада в Сирії на межі бойових зіткнень з РФ.