ua en ru

Форекс: Огляд валютних пар на 16 червня 2014 р

Глобальні ринки продовжують перебувати під враженням від рішення ЄЦБ. Між тим нових приводів для зростання котирувань ризикованих активів не додається, а колишні не настільки сильно провокують покупки.

Глобальні ринки продовжують перебувати під враженням від рішення ЄЦБ. Між тим нових приводів для зростання котирувань ризикованих активів не додається, а колишні не настільки сильно провокують покупки. Євро на Форекс четверту сесію поспіль консолідується у вузькому діапазоні 1,350-1,355 дол. США. Понеділок, 16 червня, для європейської валюти на ринку Форекс почався біля верхньої межі каналу. Але слабкі покупки євро призвели до величезного попиту на фунт. Ціна валюти Великобританії на Форекс близька до максимуму з 2008р.

Долар США на ринку Форекс зміцнює свої позиції на усвідомленні ринку, що американська економіка продовжує відновлення і може навіть наростити темпи за підсумками II кварталу. Пара євро/долар на Форекс понесла втрати під тиском зростаючого попиту на американську валюту, а також під тиском подій у власній економіці. Незважаючи на те, що первісна реакція ринку Форекс на презентацію нового пакету заходів стимулювання від ЄЦБ була стриманою, інвестори починають розуміти, чим це загрожує єдиній валюті. Вже зараз прибутковість по облігаціях Іспанії виявилася нижче аналогічного показника США, і тенденція виходу з малоприбуткових активів може продовжитися з відповідним ослабленням євро, зазначила керівник аналітичного департаменту ІК "Golden Hills-Капітал АМ" Наталія Самойлова.

Інвестори, які побоюються подальших дій ЄЦБ, а також погіршення економічної ситуації в єврозоні, намагаються позбутися євро на Форекс і знайти більш надійні активи. У цьому світлі фунт стерлінгів виявляється в пріоритеті серед європейських валют, наголошує керуючий директор UFXMarkets Денніс де Йонг. "Ми вважаємо, що євро і фунт стерлінгів продемонструють різноспрямовану динаміку. Ми зберігаємо негативний прогноз по парі євро/долар на ринку Форексі рекомендуємо трейдерам займати короткі позиції по даному інструменту з середньостроковою метою на рівні 1,3240", - додав де Йонг.

Ринок Форекс потрапив під тиск з боку сильного долара США. Пара євро/долар на ринку Форекс понесла втрати, спустившись до позначки 1,354 дол. США. Схоже, інвестори починають усвідомлювати, які наслідки для єдиної валюти буде мати м'яка монетарна політика ЄЦБ, говорить старший аналітик ГК "Forex Club" Олена Афанасьєва. Аналітик, як і колеги, ставить на зростання фунта. Після того як інвестори переконалися в тому, що ринок праці Великобританії демонструє впевнені темпи стабілізації, скорочуючи обсяги нереалізованого потенціалу, на який вказував регулятор в якості основної причини затягування з підвищенням ставок, це повернуло попит на британську валюту, зазначає Афанасьєва. До 07:30 за київським часом фунт оцінений ринком Форекс в 1,698 дол. США.