ua en ru

Форекс: Огляд USD на 14 лютого 2014 р

Євро на Форексі зробив потужний ривок вгору в п'ятницю, 14 лютого, до рівня 1,37 дол. США (на 10:00 за київським часом), і це заявка на пробій складною позначки.

Євро на Форексі зробив потужний ривок вгору в п'ятницю, 14 лютого, до рівня 1,37 дол. США (на 10:00 за київським часом), і це заявка на пробій складною позначки. Причиною радості ринку Форекс стали дані про зростання ВВП Франції за IV квартал 2013 р.

Новини ринку Форекс. За попередніми даними, порівняно з III кварталом 2013 р. ВВП підвищився на 0,3%. Про це повідомило Національне статистичне бюро Франції Insee. Аналітики Reuters очікували, що показник підвищиться на 0,2%.

Франція змогла повернутися до позитивної динаміки після III кварталу 2013 р., коли економіка країни показала нульове зростання. Це переглянуті дані: раніше повідомлялося, що в липні - вересні 2013 р. ВВП Франції знизився в квартальному численні на 0,1%. Позитивні дані в кінці року були досягнуті багато в чому за рахунок зростання корпоративних інвестицій.

В цілому за 2013 р. друга за величиною економіка єврозони зросла на 0,3%, що перевищило урядовий прогноз в 0,1% зростання. Але, незважаючи на оптимізм ринку Форекс, зростання ВВП Франції в десять разів повільніше, ніж, наприклад, у США, де економіка країни розширюється зі швидкістю 3% на рік. Але економісти і оптимісти ринку Форекс вважають, що то прискорення французького ВВП - це перелом тенденцій останнього року, коли криза в Європі вражав то одну, то іншу країну.

Головне питання для євро на Форексі, з якою швидкістю буде зростати економіка Франції в найближчі квартали? Вийде вона на траєкторію зростання хоча б у 1,5%-2% або так і залишиться в величин близьких до статистичної похибки? Дати прогноз поки складно, але ці цифри і визначать майбутній тренд по євро на Форексі.