ua en ru

Форекс: Огляд USD/JPY на 19 червня 2014 р

У четвер на азіатській сесії на Форекс долар США торгувався майже без змін проти японської ієни, залишаючись в межах вузького діапазону.

У четвер на азіатській сесії на Форекс долар США торгувався майже без змін проти японської ієни, залишаючись в межах вузького діапазону. Підсумки напередодні засідання Комітету з операцій на відкритому ринку ФРС не принесли новин здатних поставити американській валюті чітке спрямування.

Станом на 04.50 за Гринвічем пара долар/ієна на ринку Форекс торгувалася по 101,89 проти 101,92 в середу ввечері в Нью-Йорку.
Напередодні долар на Форекс знизився, так як ФРС продемонструвала менш сильну, ніж очікувалося, схильність до жорсткості політики, однак в ході азіатської сесії він отримував хорошу підтримку.

Учасники ринку Форекс вказують на покупки, пов'язані з комерційними операціями японських імпортерів. Крім того, настрій інвесторів на Форекс покращився на тлі подальшого зростання акцій, і це викликало продажу ієни проти долара. Станом на 04.50 за Гринвічем індекс Nikkei Stock Index виріс на 1,6% до 15 350,74 пункту.

Тим не менш, пара долар/ієна на Форекс не набула чіткого спрямування, так як з боку ФРС надійшли неоднозначні сигнали, сказав Кенго Судзукі, головний валютний стратег-аналітик Mizuho Securities.

Щоденна аналітика ринку Форекс показує, що ФРС заявила про свій намір скоротити покупки облігацій, що широко очікувалося інвесторами. Крім того, центральний банк США знизив прогноз економічного зростання в цьому році. При цьому переважна кількість членів Комітету з грошово-кредитної політики як і раніше вважають, що центральний банк почне підвищувати короткострокові процентні ставки в наступному році.

Голова ФРС Джанет Йеллен заявила в середу про те, що керівники центрального банку продовжують працювати над механізмом майбутнього підвищення короткострокових процентних ставок.

"Були сильні очікування того, що (ФРС) стане тією рушійною силою, яка допоможе парі долар/ієна на Форекс вийти з вкрай вузького діапазону, у якому вона знаходиться з початку поточного року, зазначив Судзукі. На його думку, протягом решти тижня пара буде коливатися між 101,70 і 102,30.

Ринок Форекс стримано відреагував на заяви, які зробив цим вранці член правління Банку Японії Есіхіса Морімото.

Виступаючи перед представниками ділових кіл на півночі Японії, Морімото зазначив, що інфляція, ймовірно, досягне цільового рівня центрального банку, так як ситуація, що склалася на ринку праці, посилює інфляційні очікування. З цього можна укласти, що додаткового пом'якшення політики очікувати не варто.

Пара євро/долар на ринку Форекс торгувалася по 1,3591 проти 1,3595, а пара євро/ієна - по 138,50 проти 138,59.

Індекс долара WSJ, який відображає вартість американської валюти проти кошика з інших основних валют, виріс на 0,01% до 73,06.