ua en ru

Форекс: Огляд USD/JPY на 18 липня 2014 р

Японська ієна на Форекс ослабла щодо інших основних валют на азіатській сесії в п'ятницю, після того як інвестори стали купувати інші валюти при падінні.

Японська ієна на Форекс ослабла щодо інших основних валют на азіатській сесії в п'ятницю, після того як інвестори стали купувати інші валюти при падінні. У четвер ієна зміцнювалася як валюта-притулок на тлі геополітичної нестабільності.

До 04.50 за Гринвічем пара долар/ієна на Форекс зросла до 101,34 проти 101,17 увечері в четвер у Нью-Йорку. Пара євро/ієна на Форекс зросла до 137,08 проти 136,84, а в ході сесії вона опускалася до мінімуму з 5 лютого 136,71.

Ринок Форекс став відмовлятися від ризику в четвер на тлі інформації про те, що літак авіакомпанії Malaysia Airlines з 283 пасажирами і 15 членами екіпажу на борту поплескав крах на сході України. Ця інформація стимулювала покупку ієни на Форекс, яка використовується як валюта-притулок у періоди геополітичної і фінансової нестабільності.

Схильність до ризику ослабла також на інформації про те, що ізраїльсько-палестинський конфлікт розвивається і ізраїльські війська увійшли в Сектор Газа.

Після розпродажу долара США на початку азіатської сесії американська валюта на Форекс частково компенсувала втрати завдяки покупці на зниження імпортерами для здійснення чергових розрахунків.

Трейдери в Токіо кажуть, що світові фінансові ринки можуть на деякий час відмовитися від ризику. Але вони прогнозують, що геополітична нестабільність навряд чи стане причиною різкого падіння долара щодо ієни на ринку Форекс, оскільки у долара є сильна підтримка у вигляді заявок на його придбання трохи нижче 101 ієни.