ua en ru

Форекс: Огляд JPY на 10 лютого 2014 р

Ієна на Форексі початку тиждень з падіння. До 06:30 за київським часом у понеділок, 10 лютого, її курс встановився на позначці 102,4 ієни/дол.

Ієна на Форексі початку тиждень з падіння. До 06:30 за київським часом у понеділок, 10 лютого, її курс встановився на позначці 102,4 ієни/дол. Гравці ринку Форекс неактивно розпродають валюту на дуже слабких даних статистики. Якщо б такі цифри демонструвала не Японія, а, наприклад, економіка, що розвивається, то вона стала б мішенню для атаки спекулянтів всіх мастей.

Новини ринку Форекс. Дефіцит поточного рахунку Японії в грудні 2013 р. досяг рекордної суми, говориться в звіті японського Міністерства фінансів. Причиною зростання дефіциту стала слабка ієна, що призвело до збільшення витрат на імпорт палива.

Дефіцит поточного рахунку склав 6,25 млрд дол. (638 млрд ієн), при цьому прогноз становив 6,92 млрд дол. (707,7 млрд ієн). При цьому в 2013 р. загальний профіцит поточного рахунку склав 323,4 млрд дол. (3,3 трлн ієн) - самий невеликий профіцит за період з 1985 р. Економіка Японії зіткнулася з загрозливими тенденціями: імпорт в 2013 р. виріс на 15,4%, тоді як експорт лише на 9%.

Щоденна аналітика ринку Форекс показує, що японська економіка демонструє лякаючі цифри. Подвійний дефіцит бюджету і торгового балансу - гримуча суміш, подтачивающая основи будь-якої економіки. Єдине, що утримує уряд, що має величезні борги за фінансового колапсу, це позитивний рахунок платіжного балансу. Але це, ймовірно, лише за рахунок того, що японські компанії винесли виробництво за межі країни. У той же час офшорне виробництво - це результат перенесення доданої вартості і зарплати в іншу юрисдикцію. Крім цього, виробництво японських товарів в інших юрисдикціях робить японський експорт несприйнятливим до падіння вартості ієни на Форексі.