ua en ru

Форекс: Огляд EUR/USD на 6 червня 2014 р

За підсумками торгової сесії четверга, 5 червня, євро на Форекс зміцнився по відношенню до долара і закрився на позначці 1,3662, і це незважаючи на рішення, прийняті за результатами засідання ЄЦБ.

За підсумками торгової сесії четверга, 5 червня, євро на Форекс зміцнився по відношенню до долара і закрився на позначці 1,3662, і це незважаючи на рішення, прийняті за результатами засідання ЄЦБ. У п'ятницю, 6 червня, вплив на розстановку сил на ринку Форекс здатна надати статистика з ринку праці США за травень. Поки ж (на 13:00 за київським часом) пара євро/долар на Forex знаходиться на позначці 1,363 дол., і ринок не вживає активних кроків.

Новини ринку Форекс. Напередодні фінансовий регулятор знизив ставку по депозитах і ставку рефінансування. Крім того, ЄЦБ пообіцяв виділити 400 млрд євро (перший транш) для стимулювання банківського кредитування. При цьому глава регулятора Маріо Драгі зазначив, що ризики дефляції, як і раніше залишаються високими. Але незважаючи на ці заяви, євро все ж не тільки зберіг свої позиції, але і зміг навіть підрости (хоча в моменті після оголошення результатів засідання він знижувався до 1,35). У той же час долар на Форекс опинився під тиском щотижневої статистики щодо безробіття: кількість звернень за посібником перевищило прогнози ринку, говорить заступник директора інвестиційно-торговельного департаменту Абсолют банку Андрій Зайцев.

Рішення ЄЦБ щодо пом'якшення процентної політики та вливання нової ліквідності на фінансовий ринок єврозони помітно підтримали попит на ризикові активи і валюти на глобальних майданчиках.