ua en ru

Форекс: Огляд EUR/USD на 1 липня 2014 р

У вівторок, 1 липня, євро на Форекс приходить у себе після стрибка, вчиненого напередодні. До 11:30 за київським часом європейська валюта оцінена ринком Форекс в 1,369 дол., фунт - в 1,71 дол.

У вівторок, 1 липня, євро на Форекс приходить у себе після стрибка, вчиненого напередодні. До 11:30 за київським часом європейська валюта оцінена ринком Форекс в 1,369 дол., фунт - в 1,71 дол.

Новини ринку Форекс. Понеділок відзначився практично порожнім економічним календарем і невеликими різноспрямованими коливаннями фондових ринків. Європейські дані не викликали в інвесторів бурі емоцій: роздрібні продажі в Німеччині не дотягли до прогнозів (зниження на 0,6% замість прогнозованого зростання на 0,8%), а число схвалених заявок на іпотеку у Великобританії співпало з прогнозами. Ніщо не віщувало різких стрибків, однак саме це сталося під час американської сесії на слабеньких показниках PMI Чикаго. Навряд чи саме це стало основною причиною, але пара євро/долар на Форекс змогла досягти позначки 1,3697, а фунт/долар - 1,7113, коментує попередню торговельну сесію старший аналітик ГК "Forex Club" Олена Афанасьєва.

Три тижні тому пара євро/долар на ринку Форекс досягла мінімуму - 1,3502, після того, як ЄЦБ пом'якшив курс грошово-кредитної політики. Однак з тих пір валютна пара на Форекс змогла скоректуватися вище 1,36, кожен день минулого тижня закриваючись над зазначеною відміткою. Безсумнівно, стабілізували позиції єдиної валюти розуміння або надія на те, що в найближчі місяці регулятор не піде на додаткове пом'якшення монетарної політики. І тільки з'являються час від часу чутки про кількісне пом'якшення викликали розпродажі євро на ринку Форекс.

Попередній день, здавалося б, повинен був пройти спокійно на тлі не зовсім цікавих даних, однак американська сесія підготувала сюрпризи, додає керівник аналітичного департаменту ІК "Golden Hills-Капітал АМ" Наталія Самойлова. Є підозри, що основною причиною стрибка європейських валют на Форекс стали спекуляції керуючих портфелями активів, які спробували прикрасити свої звіти сильними інструментами.

Однак подібна динаміка пари євро/долар на ринку Форекс не може влаштовувати регулятора, який вже зробив більш ніж серйозну спробу впливати на курс регіональної валюти. Звичайно, велика ймовірність того, що центробанк не стане пом'якшувати курс монетарної політики другий місяць поспіль, однак тон виступу голови ЄЦБ Маріо Драгі, запланованого на четвер, 3 липня, може надати на пару на Форекс великий вплив. На відміну від Банку Англії, керуючий ЄЦБ може використовувати свій виступ як можливість підтвердити готовність пом'якшувати і далі кредитно-грошову політику в разі, якщо найближчим часом економічна активність не буде відновлюватися. Зайва м'якість заяв Драгі обмежить потенціал зростання євро на Форекс і цілком може відправити пару в район недавніх мінімумів (1,35), прогнозує Афанасьєва.

У вівторок на порядку денному - дані щодо ділової активності в обробній промисловості країн єврозони. Невпечатляющие звіти і початок нового кварталу можуть викликати масштабний відкат пари на Форекс вже у вівторок, вважає Самойлова.