ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 9 квітня 2014 р

Євро на Форексі в середу, 9 квітня, продовжує зростати і до 07:30 за київським часом тестує відмітку 1,38 дол.

Євро на Форексі в середу, 9 квітня, продовжує зростати і до 07:30 за київським часом тестує відмітку 1,38 дол. Гравцям на Форексі подобаються відбуваються в Європі події: у Франції намагаються скоротити розмір боргу, не вдаючись до заходів жорсткої економії, в Італії уряд запланував досягти в найближчі три роки нехай невеликого, але зростання економіки.

Новини ринку Форекс. У Франції уряд прем'єр-міністра Мануеля Вальса отримав вотум довіри в парламенті, через декілька годин після того, як прем'єр розповів про комплекс заходів, за допомогою яких його кабінет планує боротися зі стагнацією в економіці, повідомляє ВВС. 306 парламентаріїв з нижньої палати підтримали Вальса, "проти" проголосували 239 депутатів.

Вальс обіцяє, що в прагненні скоротити державний борг його уряд не буде вдаватися до заходів жорсткої бюджетної економії, як це робиться в ряді інших країн ЄС. Замість цього він пообіцяв підвищити конкурентоспроможність економіки, скоротити податки для незаможних громадян і зменшити бюджетні витрати, відзначають аналітики ринку Форекс.

Рішення про оновлення Кабінету міністрів було прийнято президентом Франсуа Олландом після того, як попередній глава уряду Жан-Марк Ейро пішов у відставку на тлі поразки правлячої Соціалістичної партії на муніципальних виборах, що відбулися 31 березня.

В Італії уряд нещодавно приступив до виконання обов'язків прем'єр-міністра Маттео Ренці схвалив рамковий бюджет, згідно з яким економічне зростання складе в поточному році 0,8%, повідомляє Associated Press. Уряд працює над комплексом структурних і фінансових реформ, які дозволили б італійській економіці вийти із стагнації. Трирічний бюджет, затверджений 8 квітня, в кінці цього місяця буде представлений Європейської комісії, запланована в ньому динаміка порівнянна з оцінкою Міжнародного валютного фонду, який прогнозує зростання ВВП на 0,6%, аналітики ринку Форекс.

Наступного тижня кабінету належить прийняти нові заходи, про які було оголошено раніше. Вони включають в себе зниження податків, що дозволить низькооплачуваним найманим працівникам заощадити 80 євро (110 дол.) в місяць. Як заявив Ренці, 6,7 млрд євро (9,25 млрд дол.), які необхідні в цьому році для зниження податків на зарплату, надійдуть в результаті посилення контролю над державними витратами і нових податкових надходжень. Зокрема, уряд реорганізує дипломатичну службу і виставляє на аукціон дорогі службові автомобілі чиновників. У числі реформ, які планує Ренці, реорганізація держустанов, намічена на квітень, за нею в найближчі місяці підуть реформи податкової і юридичної систем.

Нові ініціативи урядів Південної Європи не можуть не радувати ринок Форекс. Тупиковий шлях, який пропонує МВФ і який полягає в урізуванні витрат на все, що тільки можна, і зростання податків, був відкинутий. Італія і Франція, які намагаються привести свої бюджети в порядок, усвідомили безвихідність цього шляху. Він призводить лише до спаду економіки, відносного зростання боргу і бюджетного дефіциту. Це змушує уряди знову урізати витрати, що негативно позначається на економіці. Повну чашу цього препарату від МВФ отримала Греція, яка поховала разом з економікою і суверенітет.

Новий шлях, яким пішли Італія і Франція, - економічний підйом, випереджаюче зростання боргу. Цей шлях правильний, ним слідують США і Великобританія без оглядки на рекомендації інститутів взаємодопомоги. Як результат, економічне зростання і зміцнення позицій євро на Форексі.