ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 28 лютого 2014 р

Євро на Форексі в кінці тижня нейтральний. Валюта стоїть на місці, навіть незважаючи на щільний новинний потік.

Євро на Форексі в кінці тижня нейтральний. Валюта стоїть на місці, навіть незважаючи на щільний новинний потік. До 11:30 за київським часом п'ятниці, 28 лютого, євро оцінений ринком Форекс в 1,371 дол. США. Учасники торгів на ринку Форекс поки не приймають активних дій.

Новини ринку Форекс. Обсяг роздрібних продажів в Німеччині в січні 2014 р. в реальному вираженні зріс на 0,9% порівняно з аналогічним періодом 2013 р. Такі дані містяться в представленому звіті Федерального статистичного бюро Німеччини. Аналітики очікували зниження на 1,2%. У попередньому місяці було зафіксовано зниження показника, яке, за переглянутими даними, склало 1,5%. Раніше повідомлялося про зниження роздрібних продажів у грудні 2013 р. на 2,4%.

Порівняно з попереднім місяцем роздрібні продажі в січні 2014 р. в реальному вираженні зросли на 2,5%, що виявилося істотно вище прогнозів аналітиків: вони очікували, що показник підвищиться на 1%. В грудні 2013 р. показник, за переглянутими даними, знизився на 2,1%. Раніше повідомлялося про зниження на 2,5%. Таким чином, за підсумками січня 2014 р. роздрібні продажі продемонстрували найбільш яскраву позитивну динаміку з лютого 2007 р.

Статистичні дані зміцнили становище євро на Форексі. Валюта змогла піднятися вище позначки 1,37 дол. США. Подальші сильні дані можуть і далі утримувати євро в зручному для ринку Форекс діапазоні 1,37-1,38 дол. Хоча, безумовно, такий курс завищений для валюти, а враховуючи анонс згортання програми QE3 від ФРС, євро на Форексі повинен помітно поступатися позиції долара. Цього поки не відбувається. Дякувати за це потрібно вкрай сильну статистику з Німеччини.