ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 25 лютого 2014 р

Євро на Форексі у вівторок, 25 лютого, продовжує консолідацію трохи вище 1,37 дол. На 06:30 за київським часом його курс склав 1,3730 дол.

Євро на Форексі у вівторок, 25 лютого, продовжує консолідацію трохи вище 1,37 дол. На 06:30 за київським часом його курс склав 1,3730 дол. Гравці ринку Форекс не роблять активних дій по відношенню до європейської валюти, чекаючи сигналів від ФРС і ЄЦБ. Але поки їх немає, і ринок Форекс краєм ока стежить за іншими новинами.

Новини ринку Форекс. Уряд Німеччини розглядає можливість надання Греції більшої самостійності у проведенні економічних реформ, які можуть знадобитися для отримання третього пакету фінансової допомоги. Про це німецькій газеті Die Welt повідомило джерело в уряді країни, передає Associated Press.

Міжнародні кредитори хочуть позбутися підходу, при якому вони диктують Афінам порядок проведення необхідних реформ, повідомило джерело. "Ми хочемо відійти від методу, що Міжнародний валютний фонд зазвичай застосовує при співробітництві з країнами, що розвиваються", - повідомило джерело. Зокрема, планується надати Греції список, що містить 100 різних заходів, поставити перед урядом 20 цілей і надати йому самому вибирати необхідні для досягнення цілей заходів.

В цілому передати функцію прийняття рішень на рівень нижче, а саме грецькому уряду, - розумне прагнення, показує тупиковість поточної антикризової моделі. З 2010 р. Греція отримала від трійки міжнародних кредиторів два пакета фінансової допомоги. Тепер країні потрібен третій транш.

Щоденна аналітика ринку Форекс показує, що нова ініціатива, швидше за все, пов'язане зі спробою перекласти відповідальність за відсутність прогресу в Греції з німецької бюрократії на грецьку і з усвідомленням того факту, що цій південній країні в поточних умовах навряд чи можна допомогти. Нових загострень у Греції варто чекати з черговим витком кризи. Однак інвестують в євро на Форексі поки цього не усвідомили, і тому він коштує дорого.