ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 19 лютого 2014 р

Євро на Форексі в середу, 19 лютого, торгується нейтрально. На 06:30 за київським часом його курс на Форексі склав 1,3760 дол.

Євро на Форексі в середу, 19 лютого, торгується нейтрально. На 06:30 за київським часом його курс на Форексі склав 1,3760 дол. Останнім часом американська валюта на ринку Форекс знаходиться під тиском, і головною причиною цього є працюючий в Америці друкарський верстат. Однак ефективність постійної емісії доларів викликає питання. У зв'язку з цим ФРС шукає інші шляхи нарощування прибутку.

Новини ринку Форекс. ФРС підвищує обов'язковий мінімум капітальних резервів для найбільших іноземних банків, які працюють на території Сполучених Штатів, передає Associated Press. Жорсткість норм проводиться з метою страхування від можливих збитків за кредитами та запобігання ситуацій, подібних тій, що викликала до життя світова фінансова криза 2008 р. Нові вимоги аналогічні тим, що вже діють у відносно великих американських банків.

Нова глава ФРС Джанет Йеллен на першому публічному засіданні регулятора під її головуванням підкреслила, що зміни в правилах сприятимуть усуненню джерел уразливості, виявлених під час кризи. Нові правила були прийняті п'ятьма голосами "за", "проти" не було подано жодного голосу.

Іноземні банки заперечують проти змін. На думку менеджменту, більш суворі правила призведуть до подорожчання бізнесу в США і зменшення обсягу наданих кредитів. На перший погляд це вагомий аргумент, але насправді він виявляється неспроможним: кінцеву ціну грошей в США визначає ФРС, і при бажанні регулятора їх вартість може стати хоч негативною.

Щоденна аналітика ринку Форекс дозволяє констатувати, що в США відбувається переділ ринку банківських послуг. Бізнес іноземних гравців (в першу чергу японських і європейських) буде віддано місцевим організаціям, а банки Японії і Європи будуть змушені покинути країну через зниження норми рентабельності і втрати конкурентоспроможності. Для долара на Форексі ця новина позитивна скоріше в довгостроковій перспективі, а в короткостроковому плані вона може викликати зростання волатильності через перетрушування портфелів банківським сектором.