ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 16 липня 2014 р

У вівторок, 15 липня, євро на Форекс прорвав вниз рівень 1,36 дол., і в середу на 07:30 за київським времнеи валюта скотилася до 1,356 дол. Ринок Форекс відіграє заяви голови Федеральної резервної системи (ФРС) США Джанет Йеллен, яка висловила стурбованість ситуацією на деяких ділянках ринку.

Спочатку ринок Форекс поставився до слів Йеллен з деяким піднесенням, особливо після заяв про те, що ставки найближчим часом не підуть вгору. "Враховуючи економічну ситуацію, яку я тільки що описала, ми вважаємо, що залишається доречною висока ступінь грошово-кредитного стимулювання", - заявила Йеллен.

Проте потім на валюту на Форекс почався тиск, так як інвестори почали аналізувати звіт ФРС про грошово-кредитної політики, який супроводжував виступ Йеллен. Там говорилося, що вартість акцій малих компаній, а також компаній у сфері біотехнологій і соціальних ЗМІ завищена.

Чи вживатимуться заходи щодо відвертих "бульбашок", надувшихся не тільки в стартапах, але і на ринку облігацій, нерухомості та іншого роду фінансових інструментів, сказати складно. Однак у ФРС не настільки великий інструментарій, щоб плавно здути ці "бульбашки". Точніше, його практично немає. У разі зниження стимулів з боку ФРС варто чекати послідовного обвалу котирувань. Спочатку впадуть акції стартапів, потім інших корпорацій, іпотечних облігацій та інших сурогатів, а потім почнеться переоцінка UST з урахуванням реальної інфляції. Все це загрожує різкими коливаннями котирувань, волатильністю долара і євро на ринку Форекс.