ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 13 лютого 2014 р

На Форексі в четвер, 13 лютого, панує ейфорія. Гравці ринку Форекс купують європейську валюту на тлі новин із США.

На Форексі в четвер, 13 лютого, панує ейфорія. Гравці ринку Форекс купують європейську валюту на тлі новин із США.

Новини ринку Форекс. Сенат країни схвалив законопроект, що дозволяє збільшити ліміт державного боргу без додаткових умов. Це повинно запобігти дефолту, передає Reuters. Законопроект був затверджений 55 голосами "за", 43 сенатори проголосували "проти". Дебати щодо законопроекту тривали близько години. Тепер законопроект буде переданий на підпис Президенту країни Бараку Обамі.

Це перший з 2009 р. законопроект про підвищення стелі держборгу, не пов'язаний з поступками республіканцям. Раніше Республіканська партія проявила наполегливість у неприйнятті підвищення стелі держборгу і збільшення ряду податків, що в результаті призвело до shutdown - тимчасове зупинення роботи окремих відомств уряду США.

Якби цей законопроект не був прийнятий, можливості федерального уряду з обслуговування держборгу були б вичерпані вже до кінця лютого 2014 р., про що раніше попереджав міністр фінансів США Джейкоб Джозеф Ллю.

Через те, що законодавці без будь-яких зволікань схвалили збільшення ліміту держборгу, всі світові ринки, в тому числі і ринок Форекс, отримали заряд оптимізму. До 12:00 за київським часом євро на Форексі досяг позначки 1,368 дол. Гравці ринку Форекс продовжують тягнути євровалюту вгору, і, швидше за все, її зростання триватиме до кінця тижня.