ua en ru

Форекс: Євро виросло до позначки 1,38 дол

Станом на п'ятницю, 27 грудня, євро росте, і до 06:30 досяг позначки 1,373 дол. Учасники торгів розпродають долар, а на валютному ринку Форекс панує святковий настрій, злегка змащене хорошими новинами із США.

Новини ринку Форекс. Президент США Барак Обама підписав законопроект про бюджет на два роки, послаблює автоматичне скорочення витрат і є результатом угоди двох партій, передає Associated Press. Зазначається, що угода не є настільки всеосяжним, як раніше прагнули укласти сторони, однак воно завершує період фінансового балансування на грані війни.

Законопроект, що визначає видаткову частину бюджету США, був схвалений Обамою під час його відпустки на Гаваях. Його підписання стало одним з останніх офіційних дій американського Президента в цьому році, зазначеному shutdown уряду, розбіжностями за програмою охорони здоров'я та постійним тупиковим протистоянням двох партій в Конгресі.

Крім бюджету, Обама затвердив законопроект про оборонні витрати. Законопроект передбачає регулярний військовий бюджет у розмірі 552,1 млрд дол., крім того, 80,7 млрд дол. будуть виділені на війну в Афганістані та інші зарубіжні військові операції. Зарплата військовослужбовців згідно з документом збільшиться на 1%, передає Associated Press.

Угода про бюджет було схвалено Сенатом 18 грудня 2013р. За його ухвалення постанови проголосували 64 сенатори, 36 виступили проти. Воно, зокрема, дозволить уникнути чергової припинення роботи уряду країни в січні 2014 р.

Новина стала позитивною для валютного ринку, і в цілому тренд на зростання євро відновився. Як довго триватимуть купівлі європейської валюти, сказати складно, але ринок як і раніше залишається тонким, і навіть середні обсяги ліквідності можуть помітно зрушити курс в ту або іншу сторону. Схоже, що зараз євро підходить до позначки 1,38 дол.