ua en ru

Ford вважає Geely головним претендентом на покупку Volvo Cars.

Автоконцерн Ford Motor підтвердив, що основним претендентом на покупку компанії Volvo Cars вважає китайську Geely. При цьому Ford, що виставив, на продаж Volvo Cars, заявив, що проводитиме детальніші переговори з Geely, і остаточне рішення буде ухвалено пізніше, передає Reuters. Ford також повідомив, що не планує утримувати пакет акцій в Volvo.

Нагадаємо, в липні 2009 р. повідомлялося, що на покупку Volvo претендують консорціум на чолі з Geely Group, інший китайський автовиробник Beijing Automotive Industry Holding Co. і група європейських інвесторів.

Ford виставив на продаж підрозділ Volvo Cаrs в грудні 2008 р. У березні ц.р. представник Ford Motor Джон Гардінер повідомив, що американський автоконцерн веде переговори відразу з декількома компаніями, які цікавляться покупкою Volvo, і задоволений рівнем потенційних покупців. Раніше представники Ford заявляли, що компанія розглядає продаж Volvo як частину своєї стратегії one Ford, яка припускає посилення таких брендів компанії, як Ford, Mercury і Lincoln. Компанія вже продала бренди Aston Martin, що належали їй, Jaguar і Land Rover.

Компанія Ford Motor заснована в 1903 р. і з тих пір є одним з провідних світових автовиробників. Автоконцерну належить близько 90 виробництв в різних країнах світу, а сукупний штат співробітників складає 213 тис. людей. Компанія випускає автомобілі під брендами Ford, Lincoln, Mercury і Volvo. Шведський автовиробник Volvo Cars належить автоконцерну Ford Motor Co. з 1999 р.