ua en ru

Ford відкликає 150 тис. автомобілів через технічну несправність

Американський автоконцерн Ford Motor Co. оголосив про чергове відкликання автомобілів. Цього разу влада США зобов'язали автовиробника відкликати близько 150 тис. пікапів моделі F-150 для ремонту системи безпеки машин. Як стало відомо, подушки в автомобілях, зроблених у період з 2005 р. по 2006 р., можуть спрацьовувати без необхідності, заподіюючи шкоду водіям і пасажирам. Відгуки пікапів будуть проходити в США і Канаді, повідомили в компанії, передає РБК.
Варто відзначити, що американська влада намагалися домогтися від автогіганта набагато більш масового відкликання пікапів F-150. Як передає Associated Press, Вашингтон добивався від Ford відкликання 1,3 млн цих машин виробництва з 2004 р. по 2006 р. Причиною для подібних дій послужили 98 звернень автовласників, що постраждали від мимовільного спрацювання подушок безпеки. Тим часом у самій компанії можливий ризик отримати травму оцінюють як "дуже низький".
Нагадаємо, за останні місяці Ford встиг провести цілу серію відгуків своїх автомашин. Так, в кінці грудня 2010 р. компанія почала відкликати без малого 15 тис. машин різних моделей, включаючи пікапи Edge і Lincoln MKX, у зв'язку з виявленою загрозою короткого замикання. Через місяць відкликанню підлягали вже понад півмільйона мінівенів Windstar, що випускалися з 1999 р. по 2003 р. Мінівени Windstar виявились нестійкими до дорожнього реагенту, їх кузов швидко іржавів, що в перспективі призводило до проблем з рульовим керуванням. Через даного дефекту на дорогах США та Канади вже сталося сім великих аварій і п'ять дрібних ДТП. Компанія Ford Motor з'явилася в 1903 р. і з тих пір є одним з провідних світових автовиробників. Автоконцерну на сьогоднішній день належить близько 70 виробництв в різних країнах, сукупний штат співробітників складає 163 тис. чоловік. Компанія випускає автомобілі під брендами Ford і Lincoln, а популярна в 1990-х роках марка Mercury ліквідована концерном з 2011 р. Завдяки стратегії скорочення витрат і позбавлення від збиткових брендів і виробництв Ford виявився єдиним автовиробником "детройтської трійки", який обійшовся без урядової допомоги в кризу. Його конкуренти - General Motors і Chrysler - змушені були пройти процедуру банкрутства.